Voordelen van een schuifdeur

Voordelen schuifdeur

De meest bekende soorten deuren in Nederland zijn natuurlijk de klassieke deuren met een handvat, waardoor u ze eenvoudig open kunt doen. De laatste jaren maakt de schuifdeur echter ook een opmars. Kwieq vindt dit een interessante ontwikkeling, want waarom kiezen mensen steeds vaker voor schuifdeuren? Met deze vraag hebben wij ons beziggehouden, waarna we een goede lijst met voordelen hebben kunnen opstellen. Deze leest u hieronder.

Meer ruimte

Ondanks het feit dat de klassieke deuren het vaakst worden gebruikt, maakt de schuifdeur een opmars. Het grootste voordeel van de schuifdeur is namelijk dat u meer ruimte in huis overhoudt. Een klassieke deur heeft een draaihoek, waardoor u in die ruimte geen meubelen of ander objecten kunt plaatsen. De schuifdeur schuift u, waardoor dit geen probleem meer zal zijn.

Kamers combineren

Dankzij de schuifdeur kunt u meerdere kamers ook in elkaar over laten vloeien. Dit doet u eenvoudigerwijs door de deur open te houden. De deur is niet zichtbaar en het lijkt alsof u één grote kamer heeft. Daarnaast is het mogelijk om een schuifdeur zo op te maken dat deze veel subtieler is en minder opvalt dan reguliere deuren. Dit is handig in het geval van bijvoorbeeld een huis- of tandarts.

Prijs

Het enige nadeel is wellicht dat een schuifdeur meer kost dan een reguliere deur. Wij raden u echter aan om niet te besparen op de kwaliteit van uw schuifdeur, omdat goedkope modellen vervelende bijgeluiden kunnen maken. Een deur is een aankoop voor de langer termijn, dus hier kunt u beter iets meer geld in steken, zodat u een goede model voor uw deur heeft.

1 reactie

  1. Een tijd terug heb ik ook maar besloten om schuifdeuren te nemen, wel zat ik met de maten, en hoe de ramen er naast zouden staan. Gelukkig is alles goed gekomen en als ik eerlijk moet zijn heb je inderdaad meer ruimte om planten en of bijzet tafeltjes naast de deur te zetten. Het zit niet in de weg en de deur kan er niet tegenaan knallen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *