Tochtstrips aanbrengen

Tochtstrips aanbregen deuren

Een manier om uw huis op een natuurlijke manier te warm te houden, is door het aanbrengen van tochtstrips bij uw deur. Zo zorgt u ervoor dat de warmte nu beter in uw huis kan blijven, waardoor u bespaart op stookkosten. De deurenspecialist van Kwieq helpt u verder met een handig stappenplan.

Benodigdheden

  • Schroefjes.
  • Tochtstrips.
  • Boormachine.
  • Meetlat.
  • IJzerzaag.
  • Stanleymes.

Stap 1: binnenmaat van de deur opmeten

Om te beginnen meet u de binnenmaat van de deur op en tekent u deze af op de tochtstrips. Vervolgens zaagt u de strips af op de passende maat, zodat u de fundering heeft gelegd voor deze klus.

Stap 2: boorgaten en schroefjes

Door de gaatjes in de strip kunt u hierna de boorgaten aftekenen op de deur. Vervolgens kunt u op die plekken schroefjes in de deur boren, waarna u ze er weer uitboort. Hierdoor kunt u later soepeler de tochtstrips bevestigen.

Stap 3: strip vastboren

Nu boort u de strip vast aan de deur. Zorg ervoor dat deze goed vastzit, zodat u de klus later niet nogmaals hoeft te herhalen. De metalen sierrand kunt u hierna met plakkertjes op de strip vastplakken. U zult merken dat er minder warmte verloren gaat doordat de deur geïsoleerd is.

Tip: zachtere strips

Ook kunt u ervoor kiezen om zachte strips aan te schaffen. Ze zijn er in drie verschillende maten. Hiervoor meet u van tevoren uw tochtgat op, zodat u weet voor welke maat u kunt gaan. De strip plakt u boven op de deur vast, waarna u deze voorzichtig vastzet. De overtollige strip snijdt u aan de onderkant weg.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *