Stappenplan voor het schilderen van houten schuifdeuren

Deuren schilderen

Als u houten schuifdeuren heeft, zult u het waarschijnlijk zelf al weten: dit type deuren heeft veel onderhoud nodig. Onderhoudt u uw houten schuifdeuren namelijk niet goed, dan kan er sprake zijn van slijtage. De tip van Kwieq is daarom: verf uw houten schuifdeuren geregeld. Dan blijven ze langer mooi!

Stappenplan

Om het voor u wat gemakkelijker te maken, werken we met een handig stappenplan. Hieronder leggen we u per stap uit hoe u het beste uw houten schuifdeuren kunt verven.


  • Stap 1 – Om uw schuifdeur schoon te maken, raden we u aan deze eerst af te nemen met een vochtige doek, warm water en sop.
  • Stap 2 – Dan komen we aan bij het schuren. Het is namelijk belangrijk dat u de bovenste verflaag verwijdert voor u begint met verven. Door te schuren haalt u deze laag er gemakkelijk van af. Let extra op losse schilfers, die extra geschuurd dienen te worden.
  • Stap 3 – Vervolgens gebruikt u lauw water met een beetje ammoniak. Met een doekje gaat u hiermee over de houten schuifdeur heen.
  • Stap 4 – Dan komen we aan bij de ramen. Het is belangrijk om de ramen goed af te plakken met tape. Zo voorkomt u dat u per ongeluk op de muur zult verven.
  • Stap 5 – Nu kunt u het blik verf openmaken. Voordat u begint met verven roert u de verf nog eens extra goed, zodat deze een egale kleur krijgt. We raden u aan enkele minuten te roeren, zodat eventuele kleurverschillen geen kans krijgen.
  • Stap 6 – Werkt u met een kwast? Doop deze dan halverwege in de verf, maar niet verder dan dat. Anders kan er namelijk veel verf verloren gaan.
  • Stap 7 – Gebruikt u echter een roller? Dan heeft u een verfbakje nodig, om telkens gedeeltes van de verf in te gieten. U kunt dan met de roller door de verf rollen en deze afrollen aan het hogere deel van het bakje. Zorg ervoor dat uw volledige roller verf heeft opgenomen. Zo krijgt u een egaal resultaat op uw schuifdeur.
  • Stap 8 – U kunt nu echt gaan beginnen! Verdeel de verf gelijkmatig over het oppervlak, met een op-en-neergaande beweging. Er staat u nu niets meer in de weg om een prachtig resultaat te bereiken.

Dit artikel is geschreven door een van onze deurenspecialist uit Utrecht, waarvoor hartelijk dank. Suggesties en aanvullingen op dit artikel zijn van harte welkom. Vult u gerust het formulier in om een reactie achter te laten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *