Een deur verwijderen

Deuren verwijderen

Wanneer u een nieuwe deur in uw huis wilt installeren, zult u eerst de oude moeten verwijderen. Hierbij is een zekere oplettendheid wel gewenst, aangezien het belangrijk is dat u de muren en scharnieren niet beschadigt. Kwieq legt u haarfijn uit hoe u een deur op secure wijze verwijdert.

Benodigdheden

  • Hamer.
  • Drevel.
  • Vaseline/ kogellagervet.
  • Kranten.
  • Spie.

Werkwijze

De deur zit met scharnierpennen vast aan de muur, dus het is zaak om die pennen op een goede wijze te verwijderen. Daarvoor gebruikt u de hamer en een drevel. Tik de scharnierpennen hiermee uit de scharnieren en neem de deur vervolgens uit de scharnieren.


Wat overigens handig is wanneer u scharnierpennen installeert, is het gebruik maken van vaseline of kogellagervet. Hierdoor kunt u de scharnierpennen later weer eenvoudiger verwijderen. Olie is hierbij geen goed idee, aangezien die uit de scharnieren loopt en vette vlekken achterlaat op de deur en muur. Oudere deuren zijn soms direct uit de scharnieren te heffen.

Wilt u de deur liever laten hangen, omdat u deze bijvoorbeeld later wilt verven? Dan kunt u dit perfect doen! Wat in dit geval erg belangrijk is, is het gebruik maken van voldoende bescherming voor de grond. Gebruik hiervoor genoeg kranten, zodat de vloer niet wordt beschadigd. Zet de deur vervolgens open en blokkeer deze onderaan met een spie. Zo kan de deur tijdens het schilderen niet verder opendraaien.

1 reactie

  1. Een korte tijd geleden heb ik een deur verwijderd,maar het bleek dat er aan beide kanten een vlakke kant zat. Ik meende dat je de deur makkelijk kon verwijderen maar bij deze deur zat het anders, want de pen zat boven en aan de onderkant zat een dopje, als je zoiets hebt dan moet je een platte schroeven draaier er tussen zetten en zo los tikken. en daarna kun je de onderste pen er zo uit tikken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *