Zelf een deur en deursbeslag vervangen

Deurbeslag vervangen

Wij leggen voor u uit hoe u een opdekdeur kunt vervangen. Het is een simpele klus als u alle gereedschap bij de hand hebt die u nodig heeft. U hebt een inbussleutel, een rolmaat en een schroevendraaier nodig. Alles wat u nog meer nodig hebt om deze klus tot een succes te maken, is uw eigen kracht. Ga aan de gang met dit stappenplan!

Benodigdheden

  • De deur (natuurlijk)
  • Inbussleutel
  • Garnituur
  • Meetlint of rolmaat
  • Schroevendraaier

Aan de slag

Bij het vervangen van een deur moet ook het deurbeslag worden vervangen. Het vervangen van een deur of het deurbeslag is niet iets waar iedereen zin in heeft. U zult zien dat een nieuwe deur uw woning gelijk een andere ambiance geven. Uw kamer zal compleet van uiterlijk kunnen veranderen als u dit zou willen. Wij leggen u uit wat u moet doen en hoe. Veel klusplezier!

Stap 1

Laat het uiterlijk van uw inrichting veranderen door een nieuwe opdekdeur.

Stap 2

Neem de maten op van uw deur. Een dekdeur moet vanaf de rand die in het kozijn valt gemeten worden. Hoe hoog uw deur is meet u vanaf de onderzijde tot aan de dekrand.

Stap 3

Open de deur zo ver mogelijk en wip de deur eruit met behulp van een blokje hout. Onder de deur geschoven helpt het houten blokje om de deur uit de paumelles te tillen.

Stap 4

Het scharnier valt in paumelles. Dat zijn de kopjes. U kunt ze er nu uitdraaien.

Stap 5

De paumelles zullen vervolgens in de nieuwe deur moeten worden gedraaid. Zorg ervoor dat de paumelles evenwijdig hangen voor een recht hangende deur.

Stap 6

Het is nu aan u om de deur in het scharnier te tillen. Vraag hulp indien het te zwaar is.

Stap 7

U kunt als de deur eenmaal goed hangt, het garnituur gaan doen. De krukstift hoort met het kiertje naar beneden in het gat te worden gestoken.

Stap 8

Nu is een goed moment aangebroken om de deurkrukken vast te maken. Het hangt van uw krukken af hoeveel schroeven u nodig heeft.

Stap 9

Gebruik de inbussleutel om de onderste schroef vast te schroeven.

Stap 10

Het laatste wat u nog moet doen is de plaatjes op uw deurkrukken schuiven, dit zijn de rozetten. Deze hoeven niet geschroefd te worden. En u bent klaar!

1 reactie

  1. Eenige tijd geleden heb ik mijn deur ook maar laten vervangen, en een deur er in gedaan met een ouderwetse stijl. Ik kwam wat tips tegen op het internet hoe je het moest vervangen, maar je moet wel goed opletten wat voor type deur je neemt, want het was een rot klus, dus heb ik er vakkundige mensen bij gehaald. En die hebben alles netjes voor me gemaakt en het ziet er super uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *