Een deur verven

Deur verven stappenplan en tips

Eens in de paar jaar is het belangrijk om uw deur te voorzien van een nieuw likje verf. Zo beschermt u het hout beter tegen externe weerfactoren, en zorgt u ervoor dat uw huis er prachtig uit blijft zien. Kwieq helpt u met handige tips voor het verven van uw deur.

Benodigdheden

• Werkhandschoenen.
• Stofmasker.
• Water/ ammoniak.
• Schuurpapier.
• Staalwol/ staalborstel/ plamuurmes.
• Stofdoek.
• Plamuursel.
• Grond- en lakverf.
• Kwast/ roller.

Werkwijze

Voordat u begint met verven, zult u de deur moeten verwijderen uit de scharnieren. Lees hier hoe u dit het beste kunt doen. Daarna gaan we door met de voorbereiding voor het verven, waarbij u werkhandschoenen en een stofmasker nodig hebt. Indien het een binnendeur betreft, kunt u daarnaast het beste een raam openzetten voor de ventilatie.

Vervolgens ontvet u de deur met een mengsel van water en ammoniak en laat u de deur voldoende drogen. De oude lak of verf kunt u vervolgens verwijderen met schuurpapier, staalwol, een staalborstel of een plamuurmes. Hierna ontstoft u de deur met de stofdoek en haalt u alle deurbeslag weg.

Lees verder

Stappenplan voor het schilderen van houten schuifdeuren

Deuren schilderen

Als u houten schuifdeuren heeft, zult u het waarschijnlijk zelf al weten: dit type deuren heeft veel onderhoud nodig. Onderhoudt u uw houten schuifdeuren namelijk niet goed, dan kan er sprake zijn van slijtage. De tip van Kwieq is daarom: verf uw houten schuifdeuren geregeld. Dan blijven ze langer mooi!

Stappenplan

Om het voor u wat gemakkelijker te maken, werken we met een handig stappenplan. Hieronder leggen we u per stap uit hoe u het beste uw houten schuifdeuren kunt verven.

Lees verder

Welke materialen heeft u nodig voor het plaatsen van een deur?

Deur plaatsen

De deur geldt als visitekaartje van uw woning. U doet er dan ook goed aan voldoende moeite te besteden aan het uitzoeken van uw deur. Denk hierbij aan de materiaalkeuze en bijvoorbeeld aan de gewenste kleur van uw deur. Wilt u zelf een deur plaatsen? Kwieq geeft u een handig overzicht van materialen die u nodig heeft voor het plaatsen van een deur.

Deur plaatsen

Een deur plaatsen is een serieuze klus, waar het nodige bij komt kijken. Het is dan ook van belang om dit proces op een secure wijze te laten voltrekken. Om te beginnen is het van belang om te bekijken wat voor type deur u wilt. Vrijwel alle deuren zijn gemaakt van hout, maar u kunt ook gaan voor een ijzeren, stalen of zelfs glazen deur. Kies uit wat past bij uw type woning en natuurlijk bij uw smaak.

Lees verder

Het verschil tussen verf en beits

Verschil tussen verf en beits

Het beschermen van hout is van groot belang voor de levensduur van het hout. Maar we schilderen hout niet alleen ter bescherming van het hout, ook voor de kleur. Het beschermen van hout kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld beits aanbrengen of een white wash verf. Tussen beits en verf zit een groot verschil. Beits dringt dieper in het hout dan lak. Daarnaast is beits vochtregulerend en lak legt juist een afgesloten laag op het hout. Verf is een verzamelnaam voor alle beschermende lagen. Beits is een doorzichtige beschermende laag en lak geeft vaak een kleur aan het hout. Als u lak aanbrengt op hout is het verstandig om eerst een laag grondverf aan te brengen.

Voordelen van beits en verf

Het grootste voordeel van beits is het vochtregulerende systeem. Er trekt geen vocht in het hout, maar het kan er wel uittrekken. Hierdoor voorkomt u dat het hout gaat rotten of verweren. Het hout gaat dan langer mee. Als u dekkende beits aanbrengt, dan hoeft u geen basislaag aan te brengen. Bij verflak is het wel nodig om grondverf aan te brengen. Zo voorkomt u dat het oppervlak ongelijk geschilderd is.

Lees verder

Tochtstrips aanbrengen

Tochtstrips aanbregen deuren

Een manier om uw huis op een natuurlijke manier te warm te houden, is door het aanbrengen van tochtstrips bij uw deur. Zo zorgt u ervoor dat de warmte nu beter in uw huis kan blijven, waardoor u bespaart op stookkosten. De deurenspecialist van Kwieq helpt u verder met een handig stappenplan.

Benodigdheden

 • Schroefjes.
 • Tochtstrips.
 • Boormachine.
 • Meetlat.
 • IJzerzaag.
 • Stanleymes.

Stap 1: binnenmaat van de deur opmeten

Om te beginnen meet u de binnenmaat van de deur op en tekent u deze af op de tochtstrips. Vervolgens zaagt u de strips af op de passende maat, zodat u de fundering heeft gelegd voor deze klus.

Lees verder

Een deur verwijderen

Deuren verwijderen

Wanneer u een nieuwe deur in uw huis wilt installeren, zult u eerst de oude moeten verwijderen. Hierbij is een zekere oplettendheid wel gewenst, aangezien het belangrijk is dat u de muren en scharnieren niet beschadigt. Kwieq legt u haarfijn uit hoe u een deur op secure wijze verwijdert.

Benodigdheden

 • Hamer.
 • Drevel.
 • Vaseline/ kogellagervet.
 • Kranten.
 • Spie.

Werkwijze

De deur zit met scharnierpennen vast aan de muur, dus het is zaak om die pennen op een goede wijze te verwijderen. Daarvoor gebruikt u de hamer en een drevel. Tik de scharnierpennen hiermee uit de scharnieren en neem de deur vervolgens uit de scharnieren.

Lees verder

Voordelen van een schuifdeur

Voordelen schuifdeur

De meest bekende soorten deuren in Nederland zijn natuurlijk de klassieke deuren met een handvat, waardoor u ze eenvoudig open kunt doen. De laatste jaren maakt de schuifdeur echter ook een opmars. Kwieq vindt dit een interessante ontwikkeling, want waarom kiezen mensen steeds vaker voor schuifdeuren? Met deze vraag hebben wij ons beziggehouden, waarna we een goede lijst met voordelen hebben kunnen opstellen. Deze leest u hieronder.

Lees verder

Zelf een deur en deursbeslag vervangen

Deurbeslag vervangen

Wij leggen voor u uit hoe u een opdekdeur kunt vervangen. Het is een simpele klus als u alle gereedschap bij de hand hebt die u nodig heeft. U hebt een inbussleutel, een rolmaat en een schroevendraaier nodig. Alles wat u nog meer nodig hebt om deze klus tot een succes te maken, is uw eigen kracht. Ga aan de gang met dit stappenplan!

Lees verder